HTML

Mindent vissza! - Kézdivásárhelyen tüntettek

amalie 2012.11.14. 10:09

 

1409243.jpg

Szerda délután az Erdélyi Magyar Néppárt figyelemfelkeltő akciót szervezett Kézdivásárhelyen a Kanta utca 30. szám alatti, a római katolikus státus egykori tulajdonában levő, vissza nem szolgáltatott épült előtt.

Az EMNP városi szervezete közleményben hívta a villámcsődületre szimpatizánsait Restitutio in integrum jelszóval. A mintegy húsz résztvevő az egykori Kertészet Rt. volt székháza előtt Mindent vissza! táblákkal jelezte, hogy ideje az államosított vagyont visszaszolgáltatni jogos tulajdonosainak. A villámcsődületen Nemes Előd, a néppárt megyei elnöke is jelen volt. 

Az ingatlan előtt Johann Taierling képviselőjelölt elmondta: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez csatlakozva az EMNP a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok visszaszolgáltatása érdekében egy sor civil megmozdulást szervez az állampolgárok és az illetékes hatóságok figyelmének felkeltésére, valamint a magántulajdon védelmére. Ebbe illeszkedett a tegnapi kézdivásárhelyi megmozdulás, amelynek végén az ingatlan előtti járdára egy Restitutio in integrum felhívást festettek.

Forrás: erdely.ma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://restitutio.blog.hu/api/trackback/id/tr714906543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása